Nieuwe AOW-leeftijd in MijnArchitectenpensioen

In het pensioenakkoord is besloten de AOW-leeftijd minder snel te laten stijgen. Vanaf 25 juli 2019 wordt in MijnArchitectenpensioen rekening gehouden met uw nieuwe AOW-leeftijd. Dat betekent dat alle gegevens en berekeningen in MijnArchitectenpensioen gebaseerd zijn op de nieuwe AOW-leeftijd.

Uw AOW-leeftijd

De AOW-leeftijd wordt de komende twee jaar bevroren op 66 jaar en 4 maanden. Daarna, tussen 2022 en 2024, loopt de AOW-leeftijd geleidelijk op naar 67 jaar. Omdat de AOW-leeftijd tijdelijk wordt bevroren, merken deelnemers die nu 63 en 64 jaar zijn hier op korte termijn het meeste van. U kunt uw AOW-leeftijd controleren op de website van de SVB.

Kortgeleden uw pensioen berekend?

Dan kan de berekening met uw ‘nieuwe’ AOW-leeftijd een andere uitkomst geven. Een veelgemaakte keuze is stoppen met werken op AOW-leeftijd. Eerder stoppen met werken betekent korter pensioen opbouwen, maar langer pensioen ontvangen. Daardoor ontvangt u een lager bedrag per maand, als u hiervoor kiest. Uw ‘nieuwe’ AOW-leeftijd kan betekenen dat u eerder stopt met werken als u kiest voor pensioen en AOW op dezelfde leeftijd. 
 
Voorbeeld 
Richard is 66 jaar. Eerder was zijn AOW-leeftijd 66 jaar en 8 maanden . Zijn ‘nieuwe’ AOW-leeftijd is 66 jaar en 4 maanden. Als Richard kiest voor stoppen op zijn AOW-leeftijd, dan bouwt hij 4 maanden (66 jaar en 8 maanden – 66 jaar en 4 maanden = 4 maanden) korter pensioen op. Daardoor ontvangt hij een lager bedrag in vergelijking met doorwerken tot aan 66 jaar en 8 maanden. 
 
Met de Pensioenplanner in MijnArchitectenpensioen ziet u direct hoe hoog uw pensioen is in verschillende situaties.

Heeft u nog vragen?

Onze helpdesk staat voor u klaar. Bel ons op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer 020 583 5930. Of mail uw vraag.

26-07-2019