Informatie over de wijzigingen per 1 januari 2022

Volgend jaar wijzigt uw pensioenpremie en -opbouw bij Pensioenfonds voor de Architectenbureaus. Ook verhogen wij het pensioen dat u in de jaren vóór 2022 heeft opgebouwd.

De cao-partijen in de architectenbranche maken afspraken over wat u en uw werkgever betalen voor uw pensioen. Daarbij wordt goed bekeken wat uw premie-inleg oplevert aan pensioen. Want ook na pensionering wilt u kunnen rekenen op een passend inkomen.

Wat zijn de wijzigingen?

Bouwt u pensioen bij ons op bij Pensioenfonds voor de Architectenbureaus? Dan gaan u en uw werkgever in 2022 meer pensioenpremie betalen. Met deze hogere pensioenpremie bouwt u ook meer pensioen op dan nu:

  • De pensioenpremie wordt 24,5% van de pensioengrondslag (2021: 23%).
  • Uw pensioenopbouw wordt 1,50% van de pensioengrondslag (2021: 1,39%).

De pensioengrondslag is uw salaris min de zogenoemde franchise (2022: € 15.162). Dit is het drempelbedrag waarover u geen pensioen opbouwt, omdat u later ook AOW van de overheid krijgt. Uw werkgever betaalt het merendeel van de premie (55% van 24,5%). De rest wordt door uw werkgever ingehouden op uw salaris.

Uw opgebouwde pensioen wordt verhoogd

Bouwt u pensioen op, of heeft u pensioen bij ons opgebouwd? Goed nieuws. Onze financiële situatie is het afgelopen jaar verbeterd. Daarom kunnen wij uw pensioen mee laten groeien met een gedeelte van de prijsinflatie. Het pensioen dat u tot nu toe heeft opgebouwd, wordt per 1 januari 2022 verhoogd met 1,2%. Meer informatie over onze financiële situatie vindt u op architectenpensioen.nl.

Bekijk de hoogte van uw pensioen

Op MijnArchitectenpensioen vindt u uw persoonlijke pensioenbedragen (inloggen met DigiD). De verhoging van uw pensioen wordt eind december verwerkt. Neem begin januari een kijkje, zodat u weet wat er voor u is geregeld. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Heeft u vragen?

Wij zijn op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 020 583 59 30. Ons e-mailadres is info@architectenpensioen.nl. Wij helpen u graag!

15-12-2021