'Pensioen & Vreugd': in gesprek over uw pensioen

Met de sessies Pensioen & Vreugd op 31 maart en 6 april aanstaande kunt u meepraten over uw toekomstige pensioenregeling. Dat doen we met een goed gesprek en een pensioenspel. De sociale partners in de architectenbranche (BNA en vakbonden) denken op dit moment na over die nieuwe pensioenregeling. Dat is nodig, want per 1 januari 2023 komt er een nieuwe pensioenwet. De huidige pensioenregeling voldoet niet aan deze wet. Uw inbreng is daarbij belangrijk.

Let op: aanmelden voor deze bijeenkomsten is niet meer mogelijk.

Informeel, geen plaatjes met cijfers

Pensioen kan een abstract en complex onderwerp zijn. Met de sessies Pensioen & Vreugd maken wij het makkelijk. Ook zonder kennis van pensioen kunt u daaraan meedoen. Na de start met een pensioenspel spreken we over onderwerpen zoals keuzevrijheid, solidariteit en risico’s bij het beleggen van uw pensioengeld. Uw mening, zorgen, vragen en wat verder aan de orde komt staan centraal. 

We organiseren de sessies door het hele land. Bij wat grotere architecten of op een centrale plek in de regio. We zien graag zoveel mogelijk deelnemers aan onze pensioenregeling meedoen. Meld u dan aan ook om mee te doen. Samen met collega’s van verschillende bureaus speelt u dan het spel en gaat u in gesprek.

Huub de Graaff, voormalig directeur van SFA, leidt de bijeenkomst. Patrick Bos, directeur van uw pensioenfonds, is er voor de praktische informatie over de (toekomstige) pensioenregeling: informeel, zonder presentaties en statistieken.

Hoe meldt u zich aan?

U kunt zich tot vrijdag 25 maart aanstaande aanmelden voor een van de bijeenkomsten.
Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers per bijeenkomst (op volgorde van aanmelding).

  Sessie 1  Sessie 2
 Datum donderdag 31 maart 2022 woensdag 6 april 2022
 Tijd 18.00 uur tot 20.00 uur 18.00 uur tot 20.00 uur
 Locatie Zwolle Eindhoven

 

De locatiegegevens ontvangt u na uw aanmelding. Er staat een broodje voor u klaar. U bent vanaf 17.30 uur van harte welkom.

Tijdens een sessie van zo’n 2 uur maken we met het pensioenspel eerst de gedachten over pensioen los. Dat doen we in twee teams van ongeveer 10 personen met een jury en een prijs. Daarbij informeren we u ook over de toekomstige veranderingen. Vervolgens praten we verder over de onderwerpen die tijdens het spel aan de orde komen, met ruimte voor nieuwe gedachten over pensioen.

De bijeenkomst duurt ongeveer 2 uur. Het is een interactieve bijeenkomst. Daarom is het aantal plekken beperkt tot 25 deelnemers.

We bereiden ons al voor op de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Wat betekent dit voor u en uw pensioen? Op deze pagina’s vindt u meer informatie.