Verkiezingen verantwoordingsorgaan

In ons verantwoordingsorgaan komt per 1 januari 2022 een zetel vrij voor een vertegenwoordiger van pensioengerechtigden. Als u pensioengerechtigde bent, kunt u zich kandidaat stellen. En in november kunt u stemmen.

Binnenkort eindigt de zittingstermijn van 1 lid namens pensioengerechtigden in ons verantwoordingsorgaan. Voor de invulling van de vacature organiseren we verkiezingen. Op deze pagina vertellen we wat er de komende maanden gaat gebeuren. Al deze informatie is gebaseerd op het reglement van het verantwoordingsorgaan.

Tijdlijn verkiezingen verantwoordingsorgaan

Tijdlijn verkiezingen verantwoordingsorgaan

De informatie in deze tijdlijn is gebaseerd op het verkiezingsreglement.

U kunt zich tot uiterlijk 15 oktober verkiesbaar stellen voor het verantwoordingsorgaan. Let op, dit kan alléén als u kiesgerechtigd bent. U bent kiesgerechtigd als u in november 2021 een van de volgende uitkeringen van ons ontvangt: 

  • Ouderdomspensioen
  • Partnerpensioen

Dan zijn er nog wat dingen die u moet weten. We hebben alle informatie over kandidaat stellen voor het verantwoordingsorgaan voor u op een rij gezet.

Na 15 oktober 2021 hebben individuele kiesgerechtigden de kans gehad zich kandidaat te stellen. Ook hebben verenigingen voor gepensioneerden en werknemersverenigingen hun kieslijsten kunnen indienen. De verkiezingscommissie buigt zich nu over de kandidaten: voldoen zij aan de vereisten? En aan de profielschets voor het verantwoordingsorgaan

Uiterlijk 5 november 2021 maken we de definitieve kieslijsten bekend op deze website. De kandidaten stellen zich daar aan u voor! 

Is er voor de vacature maar 1 geschikte kandidaat? Dan zijn verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan niet meer nodig en gaan we met hem of haar verder.

Van 15 tot en met 26 november 2021 kunt u online stemmen op 1 kandidaat voor het verantwoordingsorgaan. Wie mag vanaf 1 januari 2022 gedurende 4 jaar uw belangen behartigen? U mag stemmen als u in november 2021 een van de volgende uitkeringen van ons ontvangt:

  • Ouderdomspensioen
  • Partnerpensioen

Omdat er 2 verkiezingen zijn, stemt u ook meteen op een lid voor het bestuur.

Online stemmen

Als meer dan 1 geschikte kandidaat zich heeft aangemeld voor de verkiezingen, komt er een stemronde. Stemmen gebeurt gemakkelijk online, op een beveiligde website. U hoort tegen die tijd van ons hoe dit moet. 

Ontvangt u de digitale nieuwsbrief van ons fonds al? Daarin houden we u op de hoogte van de verkiezingen.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Nadat er een stemronde is geweest, maken we 1 december 2021 de uitslag van de verkiezingen bekend. Wie heeft de meeste geldige stemmen behaald en mag plaatsnemen in het verantwoordingsorgaan? 

Op 1 januari 2022 begint het nieuwe lid van het verantwoordingsorgaan aan zijn of haar functie. De zittingstermijn is 4 jaar.

Bent u benieuwd geworden naar de taken en activiteiten van de leden van het verantwoordingsorgaan? Bezoek dan de algemene pagina over het verantwoordingsorgaan. En bekijk onze korte animatiefilm!