Eerder of later stoppen

Bij ons pensioenfonds gaat u met pensioen als u 67 jaar bent.

U mag ook eerder of later stoppen met werken.

Met de pensioenplanner in MijnArchitectenpensioen berekent u wat het financieel voor u betekent om eerder of later met pensioen te gaan. Om een berekening te maken en uw gegevens in te zien, logt u in met uw DigiD. Houd hiervoor uw inloggegevens bij de hand.

Wilt u uw pensioen aanvragen? Dit kan op zijn vroegst 7 maanden voor de gewenste ingangsdatum. In MijnArchitectenpensioen kunt u de aanvraag versturen. Binnen enkele minuten staat uw toekenningsbrief klaar in uw berichten op MijnArchitectenpensioen.

U kunt met pensioen vanaf 5 jaar vóór uw AOW-leeftijd. Uw maandelijkse pensioenuitkering wordt dan lager. De opbouw van uw pensioen stopt eerder, en het moet over meer jaren uitgekeerd worden. Als u met pensioen gaat voor uw AOW-leeftijd, krijgt u nog géén AOW van de overheid.
Bij ons pensioenfonds mag u doorwerken tot uiterlijk 5 jaar na uw AOW-leeftijd. U bouwt pensioen op tot 67 jaar.
  • Maak ruim van tevoren duidelijke afspraken met uw werkgever.
  • U krijgt 6 maanden voor uw AOW-leeftijd bericht van ons met de uitleg voor de aanvraagprocedure van uw pensioen. Maakt u daar geen gebruik van? Dan ontvangt u zes maanden voor uw 67e informatie over de aanvraagprocedure van uw pensioen.
  • Wilt u vóór uw AOW-leeftijd met pensioen? U kunt vanaf 5 jaar vóór uw AOW-leeftijd uw pensioen aanvragen via de pensioenplanner in MijnArchitectenpensioen. Alleen als u in deeltijd wenst te pensioneren vragen wij u om contact met ons op te nemen.
  • Wil u ná uw AOW-leeftijd met pensioen? U kunt tot maximaal 5 jaar na uw leeftijd uw pensioen in laten gaan. Wilt u uw pensioen na 67-jarige leeftijd in laten gaan? Dan moet u dat ons uiterlijk 7 maanden voor het bereiken van uw 67-jarige leeftijd laten weten. Neem contact met ons op om een verzoek tot uitstel te doen.