Betaaltermijn voor pensioenpremies is verlengd (update 8 juni)

Als werkgever heeft u ongetwijfeld te maken met de gevolgen van het coronavirus. U heeft misschien minder opdrachten of zieke werknemers. Mogelijk is het daarom lastig om uw facturen op tijd te betalen. Het pensioenfonds wil de bureaus die door het coronavirus in de problemen zijn gekomen tegemoet komen.

De betaaltermijn voor facturen is met 30 dagen verlengd

Dit geldt voor de facturen met een factuurdatum van 1 april tot en met 30 september. De betaaltermijn voor deze facturen is nu 44 dagen. Voor oudere facturen geldt de normale betaaltermijn van
14 dagen.

Tijdelijk geen betaalrente

Daarnaast rekenen wij geen betaalrente voor de facturen die u in de periode van 1 april tot en met 30 september 2020 betaalt.

Automatische incasso later dan normaal

Ook de facturen met automatische incasso factureren wij vanaf 1 april 30 dagen later dan normaal. Het is vanaf 1 april, door de nieuwe maatregel, niet mogelijk om oude termijn voor automatische incasso te gebruiken. Voor oudere facturen schrijven wij het bedrag af binnen de normale incassotermijn.

Aanleveren loon- en premiegegevens

Wij vragen u gegevens aan te blijven leveren. Het is belangrijk dat wij de loon- en premiegegevens van uw werknemers blijven ontvangen zodat we de juiste premies kunnen vaststellen. De pensioenopbouw blijft daardoor intact.

Lukt het niet om uw factuur op tijd te betalen?

De regering neemt een aantal maatregelen om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) is één van die maatregelen. Hieronder valt ook de pensioenpremie. Wij kunnen u aanvullend een oplossing bieden op het moment dat u zich heeft aangemeld voor de NOW. Mail dan naar facturen@architectenpensioen.nl. Vermeld wel uw aansluit- of debiteurnummer zoals op de factuur staat. Wij kijken dan samen met u naar een oplossing.

Heeft u nog vragen?

Wegens maatregelen in verband met het coronavirus is onze telefonische helpdesk gesloten. Vragen mailt u naar facturen@architectenpensioen.nl. Vermeld wel uw aansluit- of debiteurnummer zoals op uw factuur staat.

08-06-2020