Meejuichen met architecten Gebouw van het jaar

23 mei 2022

Met de verkiezing van Little C als Gebouw van het jaar (in de categorie leefbaarheid en sociale cohesie), zijn Pensioenfonds voor de Architectenbureaus en zijn deelnemers ook een klein beetje winnaar.

We beleggen al ruime tijd in het Residential Fund van Bouwinvest. Daarmee wordt ingezet op kwalitatief hoogwaardig, duurzaam en betaalbaar wonen voor de generaties van vandaag en morgen. Little C in Rotterdam van de architecten Inbo/CULD is een van de projecten die door Bouwinvest – en daarmee uw pensioengeld - is gefinancierd. Het blijkt een mooie en terechte belegging, kijkend naar onze doelstellingen en de toegekende prijs.

Uit het juryrapport

De jury is onder de indruk van de manier waarop een middle of nowhere is getransformeerd tot een bruisende plek: “Little C vervult met verve zijn brugfunctie tussen de binnenstad en Coolhaven, tussen het Erasmus MC en een nieuw woongebied en tussen de bestaande en nieuwe stad. Zo veel ruimtelijke kwaliteit bij zo’n hoge dichtheid realiseren, dat is razend knap. Daarom wint Little C in deze categorie.”