Opgebouwde pensioen met 7,33% omhoog. Opbouwpercentage met 0,06%-punt omlaag.

22 november 2022

Per 1 januari 2023 verhogen wij het pensioen dat u in de jaren vóór 2023 heeft opgebouwd met 7,33%. Uw nieuwe pensioenopbouw wordt in 2023 0,06%-punt lager dan nu.

Uw pensioen groeit in 2023 deels mee met de prijsstijgingen

Uw pensioen stijgt met 7,33%. Bij het vaststellen van de verhoging houden we rekening met de belangen van zowel de oudere als de jongere deelnemers bij het pensioenfonds. De prijsinflatie was erg hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen meer te besteden krijgt. 

Tegelijkertijd zijn er voldoende buffers nodig. Zeker in deze onzekere economische tijden. Bijvoorbeeld om de kans op een verlaging van uw pensioen in de toekomst kleiner te maken. Met deze verhoging blijft die buffer bestaan.

We beoordelen elk jaar opnieuw of uw opgebouwde pensioen omhoog gaat. Verhoging is alleen mogelijk als de financiële situatie van het fonds en de regels dit toelaten.

U bouwt in 2023 iets minder pensioen op

Jaarlijks stellen we de pensioenpremie en -opbouw vast. Dit doen we op basis van de afspraken die zijn gemaakt door de cao-partijen in de architectenbranche. In 2023 wijzigt uw pensioenpremie niet. 

Wel levert die pensioenpremie op basis van de huidige financiële vooruitzichten iets minder pensioen op. Uw nieuwe pensioenopbouw wordt daarmee 0,06%-punt lager. Het opbouwpercentage gaat van 1,50% naar 1,44% van de pensioengrondslag. De opbouw van het partner- en wezenpensioen blijft onveranderd.

Bekijk de hoogte van uw pensioen

Op MijnArchitectenpensioen vindt u uw persoonlijke pensioenbedragen (inloggen met DigiD). De verhoging van uw pensioen wordt eind december verwerkt. Neem begin januari een kijkje, zodat u weet wat er voor u aan pensioen is geregeld. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Heeft u vragen?

Bekijk dan de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 020 583 59 30. Ons e-mailadres is info@architectenpensioen.nl. Wij helpen u graag!