Later met pensioen

vrouw met bruin haar zit op de bank met een bruin vest aan en laptop op schoot. Op de achtergrond speelt een man met een kind.

Bij ons pensioenfonds gaat u met pensioen als u 67 jaar bent.

U kunt ervoor kiezen later met pensioen te gaan. U mag doorwerken tot uiterlijk 5 jaar na uw AOW-leeftijd. Als u later met pensioen gaat, bouwt u geen extra pensioen op. U bouwt pensioen op tot uw 67ste.

In de jaren dat u vanaf uw 67ste doorwerkt, bouwt u geen pensioen meer op. Als u uw pensioen later laat ingaan dan op 67-jarige leeftijd, krijgt u wel een hoger maandelijks pensioen. Dat komt doordat uw totaal opgebouwde pensioen over een kortere periode wordt uitbetaald.

Met de pensioenplanner in MijnArchitectenpensioen berekent u wat het financieel voor u betekent om later met pensioen te gaan. Om een berekening te maken en uw gegevens in te zien, logt u in met uw DigiD. Houd hiervoor uw inloggegevens bij de hand.

Wilt u uw pensioen aanvragen? Dit kan op zijn vroegst 7 maanden voor de gewenste ingangsdatum. In MijnArchitectenpensioen kunt u de aanvraag versturen. Binnen enkele minuten staat uw toekenningsbrief klaar in uw berichten op MijnArchitectenpensioen.

  • Maak ruim van tevoren duidelijke afspraken met uw werkgever.
  • U krijgt 6 maanden voor uw AOW-leeftijd bericht van ons met de uitleg voor de aanvraagprocedure van uw pensioen. Maakt u daar geen gebruik van? Dan ontvangt u zes maanden voor uw 67e informatie over de aanvraagprocedure van uw pensioen.
  • U vraagt een verzoek tot uitstel aan om later met pensioen te gaan. Dat doet u uiterlijk 7 maanden voor het bereiken van uw 67-jarige leeftijd. Neem contact met ons op om een verzoek tot uitstel te doen.