Later met pensioen

Bij ons pensioenfonds gaat u met pensioen als u 67 jaar bent.

U kunt ervoor kiezen later met pensioen te gaan. U mag doorwerken tot uiterlijk 5 jaar na uw AOW-leeftijd. Als u later met pensioen gaat, bouwt u geen extra pensioen op. U bouwt pensioen op tot uw 67ste.

In de jaren dat u vanaf uw 67ste doorwerkt, bouwt u geen pensioen meer op. Als u uw pensioen later laat ingaan dan op 67-jarige leeftijd, krijgt u wel een hoger maandelijks pensioen. Dat komt doordat uw totaal opgebouwde pensioen over een kortere periode wordt uitbetaald.

Met de pensioenplanner in MijnArchitectenpensioen berekent u wat het financieel voor u betekent om later met pensioen te gaan. Om een berekening te maken en uw gegevens in te zien, logt u in met uw DigiD. Houd hiervoor uw inloggegevens bij de hand.

Wilt u uw pensioen aanvragen? Dit kan op zijn vroegst 7 maanden voor de gewenste ingangsdatum. In MijnArchitectenpensioen kunt u de aanvraag versturen. Binnen enkele minuten staat uw toekenningsbrief klaar in uw berichten op MijnArchitectenpensioen.

  • Maak ruim van tevoren duidelijke afspraken met uw werkgever.
  • U krijgt 6 maanden voor uw AOW-leeftijd bericht van ons met de uitleg voor de aanvraagprocedure van uw pensioen. Maakt u daar geen gebruik van? Dan ontvangt u zes maanden voor uw 67e informatie over de aanvraagprocedure van uw pensioen.
  • U vraagt een verzoek tot uitstel aan om later met pensioen te gaan. Dat doet u uiterlijk 7 maanden voor het bereiken van uw 67-jarige leeftijd. Neem contact met ons op om een verzoek tot uitstel te doen.