Opnieuw trouwen met een nieuwe partner of uw ex-partner

U gaat opnieuw trouwen of een geregistreerd partnerschap aan. Gefeliciteerd! Hieronder leest u wat dit betekent voor uw pensioen.

U gaat opnieuw trouwen of een geregistreerd partnerschap aan met een nieuwe partner

Dan gelden dezelfde regels als voor een eerder huwelijk. De gemeente geeft uw huwelijk of geregistreerd partnerschap aan ons door. Uw nieuwe partner heeft recht op het partnerpensioen dat is opgebouwd vanaf uw eerdere echtscheiding. Heeft uw ex-partner afgezien van het partnerpensioen? Dan heeft uw nieuwe partner eventueel ook recht op dit partnerpensioen wanneer u overlijdt.

U gaat opnieuw trouwen of een geregistreerd partnerschap aan met uw ex-partner

Dan gelden dezelfde regels als voor een eerder huwelijk. Wij krijgen het huwelijk of geregistreerd partnerschap van uw gemeente. Daarbij wordt niet altijd vermeld, dat u opnieuw trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat met uw ex-partner. Wij vragen u daarom om dit zelf aan ons door te geven.

Hadden u en uw ex-partner bij de scheiding een verdeling van het ouderdomspensioen afgesproken en bij ons geregistreerd?

Laat ons weten dat u weer bent getrouwd met uw ex-partner. Dan annuleren wij de verdeling. Jullie krijgen hiervan beiden een bericht. Het bijzonder partnerpensioen wordt omgezet naar partnerpensioen. U hoeft hier niets voor te doen.