Samenwonend met partner

Woont u samen? En bent u niet gehuwd? In de meeste gevallen krijgt uw partner dan een partnerpensioen wanneer u komt te overlijden.

Uw partner krijgt alleen partnerpensioen als u uw partner aanmeldt bij Pensioenfonds voor de Architectenbureaus. Hiervoor heeft u wel een samenlevingscontract nodig. En u en uw partner moeten op hetzelfde adres geregistreerd staan bij de gemeente.

Meld zelf uw partner bij ons aan

Is dit het geval? Upload dan uw samenlevingscontract via dit formulier. Hierbij geldt dat wij minimaal het voorblad met de beide namen, de passage over het partnerpensioen en de laatste pagina met stempel en handtekening van de notaris van u nodig hebben. Daarnaast moet u uw partner aanmelden via MijnArchitectenpensioen. Ook hierovoor heeft u het samenlevingscontract nodig. En dient u de BSN van uw partner bij de hand te hebben.

In het kort:

Wanneer komt uw partner niet in aanmerking?

Als u geen samenlevingsovereenkomst heeft, of niet op hetzelfde adres geregistreerd staat bij de gemeente, komt uw partner niet in aanmerking. Ook zelf uw partner bij ons aanmelden is een vereiste om in aanmerking te komen voor het partnerpensioen. Lees hier wanneer uw partner wel of geen partnerpensioen krijgt.

Let op! Als u Internet Explorer gebruikt, is het nog niet mogelijk uw partner digitaal aan te melden. Wij adviseren u een andere browser te gebruiken, zoals Chrome, Firefox of Safari. Lukt ook dat niet? Neem dan contact met ons op.

Gevolgen voor de hoogte van uw ouderdomspensioen en AOW

  • Uw ouderdomspensioen verandert niet
    U bouwt niet meer of minder pensioen op als u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat.
  • Uw AOW daalt
    Als u een partner heeft, krijgt u een lagere AOW. Twee personen samen krijgen wel meer dan één persoon. De hoogte van uw AOW vindt u op de website van de SVB.