U krijgt pensioen via uw ex-partner

In deze toelichting vindt u meer informatie over het Uniform Pensioenoverzicht (UPO).

Het pensioenoverzicht geeft u inzicht in het pensioen dat u jaarlijks van Pensioenfonds voor de Architectenbureaus krijgt, of in de toekomst gaat krijgen. Bewaar het overzicht goed, zo houdt u een helder inzicht in uw pensioen.

Uw gegevens

ouderdomspensioen

Dit overzicht is gemaakt op basis van de persoonlijke gegevens die wij van u hebben. Controleer of deze gegevens juist zijn. Kloppen uw gegevens niet? Neem dan contact met ons op.

Uw pensioengegevens

Hier ziet u de gegevens staan die bij Pensioenfonds voor de Architectenbureaus bekend zijn. U heeft recht op een deel van het pensioen van uw ex-partner. Op uw pensioenoverzicht ziet u het pensioen waar u recht op heeft: Verevend ouderdomspensioen en/of bijzonder partnerpensioen.

Bedrag per jaar

ouderdomspensioen

Op uw pensioenoverzicht ziet u het bedrag dat u van Pensioenfonds voor de Architectenbureaus krijgt. U krijgt verevend ouderdomspensioen vanaf de pensioendatum van uw ex-partner. Als uw ex-partner overlijdt, dan stopt uw verevend ouderdomspensioen en krijgt u een bijzonder partnerpensioen. 

U krijgt uw pensioenuitkering iedere maand. De genoemde bedragen zijn bruto. Dat betekent dat er nog loonheffing en de bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) van afgaan. Krijgt u nu al een uitkering? Op uw betaalspecificatie of jaaropgave ziet u hoeveel loonheffing en bijdrage Zvw ervan afgaan.

Risico's

uitkeringszekerheid_risico

De hoogte van uw pensioen staat niet vast. Kijk hier hoe zeker uw pensioen is en wat de risico’s zijn die mogelijk van invloed zijn op uw pensioen. 

Toeslagverlening

Wij proberen uw pensioen elk jaar mee te laten groeien met de stijging van de prijzen. Dit noemen we ‘toeslagverlening’ of ‘indexatie’. Dit kan alleen als onze financiële situatie goed genoeg is. Ieder jaar beoordeelt Pensioenfonds voor de Architectenbureaus of uw pensioen wordt verhoogd.

Lees meer over ons toeslagbeleid

Invloed

Sommige gebeurtenissen in uw leven hebben invloed op uw pensioen:

Ontvangt u nu al pensioen via uw ex-partner?

Als uw ex-partner overlijdt, wordt uw verevend ouderdomspensioen stopgezet. U krijgt dan bijzonder partnerpensioen.

Krijgt u in de toekomst pensioen via uw ex-partner?

Als uw ex-partner overlijdt, wordt uw verevend ouderdomspensioen niet uitgekeerd. U krijgt dan bijzonder partnerpensioen.

vragen

Kunt u het antwoord op uw vraag niet op onze site vinden? Onze helpdesk staat voor u klaar. Bel 020 - 583 59 30. Of stuur ons een e-mail.

De nieuwe regels voor pensioen. Wat betekent dit voor u?

Het laatste nieuws, een tijdlijn en veelgestelde vragen. Meld u ook aan voor de nieuwsbrief!