Aanmelden als werkgever

U bent werkgever in de Architecten-branche. Dan regelt u uw aanmelding bij ons snel en online. In 3 stappen is het geregeld.
 

 • Stap 1: Aanmeldformulier invullen
  U geeft uw KVK-nummer en contactgegevens aan ons door. Binnen 3 werkdagen ontvangt u een link om uw aanmelding af te ronden. 

 • Stap 2: Aanmelding voltooien in ons portaal
  U logt in op ons Selfservice Werkgevers Portaal met eHerkenning EH3. U heeft de dienst ‘Werkgever – Selfservice Werkgevers Portaal APG’ nodig. U vult nu de gegevens aan, zoals de contactpersonen voor de pensioenaangifte. 

 • Stap 3: Starten met de pensioenaangifte
  Wij controleren de gegevens en sturen een bevestiging dat uw aanmelding is voltooid. Daarna kunt u uw eerste pensioenaangifte voorbereiden.

  Werkgevers- en werknemersorganisaties in de architectenbranche hebben afspraken gemaakt over één pensioenregeling voor de hele bedrijfstak. De regels hiervoor zijn vastgelegd in de Collectieve Arbeidsovereenkomst Architectenbureaus.

  Twijfelt u of dit op u van toepassing is? Neem gerust contact met ons op

   

  Sommige werknemers zijn uitgesloten

  Bent u aangesloten bij het Pensioenfonds voor de Architectenbureaus? Dan bouwen al uw medewerkers pensioen op bij ons fonds. Alleen directeur-grootaandeelhouders (DGA’s), bestuurders en stagiairs zijn uitgesloten van deelname aan de pensioenregeling.

   

  U kunt vrijstelling aanvragen voor uw werknemers

  In bepaalde gevallen kunt u namens uw werknemers vrijstelling vragen. De voorwaarden hiervoor staan in het Vrijstellings- en boetebesluit Wet Bpf 2000.

  SFA informeert en helpt werkgevers en werknemers bij vragen over arbeidsvoorwaarden, -markt en –omstandigheden. Elk jaar betaalt u eenmalig de SFA-bijdrage voor alle werknemers die op 1 januari in dienst zijn en deelnemen aan de pensioenregeling. Dit staat in de cao voor architectenbureaus.

  Deze bijdrage geldt voor zowel werkgevers die verplicht zijn aangesloten als voor werkgevers die vrijwillig zijn aangesloten bij het Pensioenfonds voor de Architectenbureaus.