Pensioenaangifte

vrouw op bank met laptop

Gebruik het Selfservice Werkgevers Portaal (SWP) voor het aanleveren van loon- en dienstverbandgegevens of lever uw loon- en dienstverbandgegevens direct vanuit uw salarispakket bij ons aan.

Uw pensioenaangifte doet u in het Selfservice Werkgevers Portaal (SWP). U logt in met eHerkenning. U heeft hiervoor een inlogmiddel met betrouwbaarheidsniveau EH3 nodig.

U levert uw gegevens aan via een 'Levering Premie en Gegevens' (LPG). Hoe levert u een LPG aan? Wat moet u doen bij wijzigingen in uw personeelsbestand? Waar moet op letten als u een LPG aanlevert? Antwoord op deze vragen vindt u in de toelichting.

Toelichting levering premie en gegevens

 • Uw salarispakket moet geschikt zijn voor pensioenaangifte. Uw softwareleverancier past dit voor u aan.
 • Doet u voor het eerst pensioenaangifte? Lees dan vooraf de instructies van uw softwareleverancier.
 • U doet iedere maand pensioenaangifte.

 1. Controleer uw gegevens in de portal
  Het is belangrijk dat u de volgende zaken controleert:
  - Zijn de juiste personen of partijen gemachtigd?​
  - Kloppen de contactgegevens?
  Via deze gegevens bepaalt u wie toegang heeft tot uw gegevens en wie namens uw bedrijf de levering van gegevens kan verzorgen via de portal. U gebruikt hiervoor de handleiding voor het controleren van uw gegevens in het portaal.​ Heeft u geen inloggegevens ontvangen voor de nieuwe portal? Dan horen wij dit graag via incasso@architectenpensioen.nl
 2. Levering over 2017 via het Selfservice Werkgevers Portaal (SWP)
 3. Signalen en meldingen via e-mail en portal 
  Meldingen over uw levering ontvangt u per e-mail. De details van meldingen en de status van uw levering kunt u inzien in de portal.
 4. Correcties 
  U kunt de correcties handmatig in de portal doorvoeren. In de handleiding Corrigeren levering bij signalen leest u hoe u dit moet doen. 
 5. Handleidingen voor het gebruik van de nieuwe portal 
  Hier vindt u handleidingen die u helpen bij het gebruik van de nieuwe portal​.