Inloggen in SWP met eHerkenning

Inloggen op uw Selfservice Werkgevers Portaal (SWP) wordt veiliger en makkelijker. U gebruikt SWP voor uw pensioenaangifte en pensioenadministratie. In de loop van dit jaar kunt u met eHerkenning inloggen. De Wet Digitale Overheid (WDO), die vanaf 1 juli 2020 geldt, bepaalt dat in 2021 eHerkenning het enige en verplichte inlogmiddel is voor werkgevers bij officiële instanties. Dus ook bij uw pensioenfonds.

Wat is eHerkenning?

eHerkenning is bedoeld voor ondernemers en organisaties. U kunt het alleen aanvragen als uw bedrijf ingeschreven is bij de Kamer van Koophandel. Het grote gemak van eHerkenning is dat u bij verschillende organisaties op dezelfde manier inlogt. U hoeft dus minder inloggegevens en wachtwoorden te onthouden. Het is een DigiD voor uw bedrijf: veilig, makkelijk en betrouwbaar.

Voordelen van eHerkenning

  • Altijd veilig, betrouwbaar, makkelijk inloggen 
  • Bij meer dan 400 overheidsinstellingen 1 manier van inloggen 
  • Voor al uw officiële contacten hetzelfde eHerkenningsmiddel 
  • 1 login en 1 wachtwoord

Maakt u al gebruik van eHerkenning?

U heeft eHerkenning als inlogmiddel met het juiste betrouwbaarheidsniveau nodig. Het is hetzelfde niveau dat u nodig heeft voor de Belastingdienst en UWV, betrouwbaarheidsniveau EH3. Hebben meer medewerkers van uw bedrijf toegang tot SWP? Dan heeft u voor iedere medewerker een inlogmiddel met betrouwbaarheidsniveau 3 nodig. Heeft u dat al zo geregeld? Dan hoeft u nu niets te doen.

Heeft u nog geen eHerkenning? Regel het nu alvast

Om ervoor te zorgen dat u straks kunt blijven inloggen in SWP, vragen wij u nu al eHerkenning aan te vragen. Dit doet u niet bij uw pensioenfonds of APG, maar bij 1 van de officiële leveranciers uit het leveranciersoverzicht. U maakt hierin zelf uw keuze. Aan de aanvraag en het gebruik van eHerkenning zijn kosten verbonden. Die verschillen per inlogmiddel en per aanbieder. Belangrijk is dat uw inlogmiddel het juiste betrouwbaarheidsniveau heeft. Om te kunnen inloggen op SWP is dat hetzelfde niveau dat nodig is voor de Belastingdienst en UWV, betrouwbaarheidsniveau EH3. We begrijpen dat wij nu wat moeite van u vragen om eHerkenning te regelen. Maar het zorgt ervoor dat u straks nog veiliger en betrouwbaarder inlogt op SWP.

Meer weten over eHerkenning?

Ga voor meer informatie naar www.eherkenning.nl of neem contact met uw Adviesdesk SWP.