Wat betekent vrijwillig aansluiten voor uw bedrijf?

U overweegt u vrijwillig aan te sluiten bij het pensioenfonds voor architectenbureaus. Dat is een goede keuze voor uw werknemers. En voor u. Omdat een betrouwbare pensioenregeling een sterke arbeidsvoorwaarde is.

Nog meer voordelen

 • Hoge dekkingsgraad
 • Ondersteuning van uw werknemers
 • Duurzaam rendabel beleggen

Kies voor een goed geregeld pensioen

De overeenkomst

Wanneer u vrijwillig aansluit, gaat u een overeenkomst voor vijf jaar aan met het pensioenfonds voor Architectenbureaus. Niet ieder willekeurig bedrijf kan vrijwillig aansluiten. Dat klinkt logisch omdat we de pensioenen van deelnemers zo goed mogelijk beschermen. 

Maar wanneer kan het dan wel?

Vrijwillig aansluiten bij het Pensioenfonds Architectenbureaus kan wanneer uw organisatie aan alle voorwaarden voldoet:
 

 1. de voorwaarden gaan over uw betrokkenheid bij Architectenbureaus 
  Bekijk de voorwaarden voordat u verdergaat. Voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u zich direct online aanmelden. Daarna krijgt u binnen 3 werkdagen een e-mail met de vraag naar extra informatie. 
   
 2.  Met de extra informatie vindt een vervolgonderzoekde plaats. 
   

Bekijk het proces van aanmelden

Duur overeenkomst

De overeenkomst geldt voor een periode van 5 jaar en wordt telkens verlengd voor nog eens 5 jaar. U kunt tot 3 maanden voor het einde van de looptijd de overeenkomst opzeggen. 

Voor wie?

Al uw huidige en toekomstige werknemers van 21 jaar en ouder profiteren van de vrijwillige aansluiting voor een goed leven nu en later

Voor wie niet?

Stagairs, bestuurders en directeur-grootaandeelhouders kunnen niet deelnemen aan de vrijwillige pensioenregeling.  

Pensioenpremie

Het is goed om te weten dat het voor uw pensioenpremie niets uitmaakt of u vrijwillig of verplicht aansluit. De premie is gelijk en gebaseerd op de pensioengrondslag voor 2024. Download de pensioenpremietabel zodat u een goed beeld van de kosten hebt.

Wat kost de aansluiting?

Meestal niets. Alleen als de samenstelling van de werknemers in uw bedrijf erg afwijkt van wat gebruikelijk is, kunnen we eenmalig een vergoeding vragen. De hoogte van de vergoeding hangt af van leeftijd, geslacht en salaris van de werknemer(s). 

Een goed pensioen in een leefbare wereld

Dat is onze verantwoordelijkheid. Daarom belegt het pensioenfonds voor Architecten maatschappelijk verantwoord met een goed rendement. Zodat uw werknemers van een goed pensioen in een leefbare wereld kunnen genieten. 

Onze resultaten laten zien dat verantwoord beleggen en rendement heel goed samengaan.   

Ontdek ons duurzaam beleggingsbeleid  

Vragen of ondersteuning nodig?

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag  van 09.00-12.00 en van 13.00 - 17.00 uur op telefoonnummer 020 583 42 30. Een e-mail sturen kan altijd: incasso@architectenpensioen.nl